Google+ Google+

Om Vengedalen
Vengedalen ligger i det naturskønne Søhøjlandet ved Ry – med skovene ved Julsø som baghave.

Sammen med sin mand, Jesper Purup, købte Lillijan Pawelczyk gården  i 2007.
Købet af gården udsprang af en flere år gamle drøm om at etablere et tur-ridningsted med islandske heste. Lillijan har redet som ung og efter en pause på cirka 2o år, genoptog hun ridningen i 2005 og købte sin første islænder – lige efter hun havde mødte sin mand Jesper.

-Vi byggede om det første år og gik så langsomt i gang med at finde de rigtige heste og bygge forretningen op, sådan som vi gerne vil have den, fortæller Lillijan.
På Vengedalen står der i dag 20 heste. Flokken er blandet af vallakker og hopper, der går turridning, samt ungheste og andre hopper med føl. Heste går i løsdrift på folde med åbne stalde.

Om Turene
Vengedalens turridninger er for det voksne publikum. Her rider man ikke ud i kæmpeflokke på heste, der kun kan gå i række. Vengedalen er ikke en rideskole, men et ridested.
-Inden vi rider ud, starter vi med at hente hestene på marken, strigler, renser hove og sadler op. Så trækker vi hestene over folden og stiger op, når vi er i skoven, fortæller Lillijan.
Der er 2,5 timers ture for øvede ryttere, med max. 4 ryttere.
Her udover er der specialture som eksempelvis tøseture, hvor mænd dog også er velkomne. Sådan en tur starter om formiddagen med kaffe og brød i stalden inden en lang ridetur med en hvilepause i skoven, hvor der bydes på kaffe og hjemmebag. Tilbage på gården er der ”afterridning” med øl eller sodavand og lidt til ganen i den hyggelige stald med hestenes gumlen som lydkulisse.
Der er også en speciel nytårsridning den 31. december, Nytåsaftens dag, hvor man efter rideturen ønsker hinanden godt nytår med et glas bobler.

Hvis du vil vide mere om de enkelte ture, så læs mere her, Ture og Priser